Velfærd

Flere velfærdshænder Vi kan alle få brug for fællesskabet, og vi skal derfor værne om det velfærdssamfund, som vi igennem mange år har opbygget.


Vores velfærdssamfund er kernen i den socialdemokratiske politik som bygger på frihed, lighed og fællesskab. Derfor har jeg aldrig været i tvivl om mit politiske ståsted.

Annette Lind
 
Da regeringen trådte til i 2011, befandt Danmark sig midt i et økonomisk stormvejr. Alt for mange havde uforskyldt mistet deres arbejdet, og der er ingen tvivl om, at det har været en hård tid, som også har kunnet mærkes på vores velfærd.
 
Derfor skal vi investere i vores fællesskab, i kernevelfærden og i flere hænder. Med finansloven for 2015 gør vi netop det med investeringer i flere pædagoger og pædagogmedhjælpere til vores mindste børn i landets dagtilbud, hjælp til vores svageste ældre og bedre behandling af kræft, kroniske sygdomme og en indsats mod ulighed i sundhed. 
 
For mig er det vigtigt, at alle danskere får den bedste behandling, hvis de bliver syge. Sundhed skal ikke være en forretning, der afhænger af størrelsen på ens pengepung. I stedet er det Socialdemokratiets vision, at vi fortsat har et stærkt og solidarisk sundhedssystem, hvor det eneste kort, du skal have op af lommen, det er sygesikringskortet – ikke dankortet.
 
Her er der stor forskel på os og de borgerlige, som drømmer og nulvækst og nedskæringer i vores fælles velfærd. 
 
Jeg arbejder for nok hænder og investeringer i vores fællesskab. Vi kan alle få brug for fællesskabet, og vi skal værne om det velfærdssamfund, som vi igennem mange år har bygget op – og som er blevet til det Danmark, vi kender og holder af, hvor vi passer på hinanden og de svageste.